Vrijwilligerswerk: smeerolie van samenleving

JOURE

In De Fryske Marren is Punt Twa onder andere actief op het gebied van vrijwillige inzet. Punt Twa bemiddelt tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk en brengt vrijwillige inzet meer onder de aandacht.

De Fryske Marren kent veel actieve vrijwilligers(organisaties) en een rijk verenigingsleven. In oktober organiseert Punt Twa het Vrijwilligerstreffen op drie locaties in de gemeente; een treffen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Hier ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. De treffen vinden plaats in Joure op vrijdag 6 oktober van 16.00 uur tot en met 19.00 uur bij Miks Welzijn aan de Brugstraat in Joure en op donderdag 19 oktober in Lemmer van 16.00 uur tot en met 19.00 uur bij ‘t Pac aan de Straatweg 52 in Lemmer. In Balk is het treffen op vrijdag 13 oktober van 16.00 uur tot en met 19.00 uur in ‘t Haske aan de Dubbelstraat 10.

Tijdens het Punt Twa Vrijwilligerstreffen is er ook aandacht voor scholing van vrijwilligers, en onder het genot van een hapje en een drankje kan kennis worden gemaakt met het vrijwilligerswerk. Punt Twa laat zien hoe leuk en afwisselend vrijwilligerswerk kan zijn. Er zijn, naast promotiestands, ook interessante workshops voor (potentiële) vrijwilligers. De workshop Van passie naar vrijwilligerswerk laat zien hoe passie en talent tot hun recht kunnen komen in vrijwilligerswerk. In de workshop Vrijwillige inzet, hoe vind je de balans? wordt gewerkt aan de balans tussen geven en nemen, want dat leidt tot vrijwilligerswerk met resultaat en voldoening. Ervaringen uitwisselen kan bij de Meet & Greet.

U kunt uw organisatie aanmelden via de website https://punttwa.nl/aanmelden-voor-organisaties-. Punt Twa neemt dan contact met u op. Iedereen is welkom op het Vrijwilligerstreffen, ook zonder aanmelden vooraf. Maar als u interesse heeft in één van de workshops, is het handig als u dat wel vooraf meldt. U bent dan verzekerd van een plekje en ontvangt tevens een scholingsvoucher van de Vrijwilligers Academie Fryslân met kortingen tot wel € 100,-. Aanmelden kan via knijdam@miks-welzijn.nl. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Jan Posthumus: 06-52625257 of Karin Nijdam: 06-11597701. Mailen mag ook: info@punttwa.nl.


Auteur

Redacteur