SKS: Sancties voor Joure blijven staan

Joure

De sancties voor het Jouster skûtsje blijven staan. Dat melde de SKS via twitter. Deze beslissing betekent voor schipper Dirk Jan Reijenga en zijn bemanning uitsluiting van de wedstrijd.

'Het wordt de laatste wedstrijd van het jaar', zegt Jelle Boot, crewlid van de Oeral Thús.'Maar we starten wel.' De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen sanctioneert het skûtsje van Joure, de Oeral Thús, vanwege het niet naleven van het reglement van de vereniging. Het mastbeslag voldoet niet aan het Originaliteitsreglement en het bestuur van de SKS staat geen afwijking op deze regels toe. Schipper Dirk Jan Reijenga en zijn bemanning vinden dat ze vanuit veiligheidsoverwegingen geen andere keus hebben dan de keus die ze hebben gemaakt. Anders zou er te veel druk op de zeilval ontstaan. 'Wy steane ienridich achter ús beslút', zo luidde de conclusie van de zondag gehouden spoedvergadering van de Jousters. Uitsluiting is een unicum binnen het SKS skûtsjesilen.

Auteur

Brenda van Olphen