Zomerkamp voor jonge mantelzorgers

WIJCKEL

Miks Welzijn houdt van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 juli een 3-daags Zomerkamp voor jonge mantelzorgers uit De Fryske Marren. 21 jonge mantelzorgers komen deze dagen naar Wijckel, Korfbalveld bij Camping ’t Hop.

Aanleiding Eén op de vier jongeren groeit op in een gezin waarin iemand chronisch ziek, gehandicapt of verslaafd is (jonge mantelzorgers). Dit is in de omgeving vaak niet bekend. Als je jong bent wil je niet opvallen en loop je met je thuissituatie niet te koop. Ook is het mogelijk dat jongeren deze situatie als "normaal" zien en zich niet als jonge mantelzorger herkennen. Jonge mantelzorgers hebben meestal meer (zorg) taken en verantwoordelijkheden dan leeftijdsgenoten. Dan kan het zijn dat er minder vrije tijd over blijft om zelf leuke dingen te doen. Daarom is er een Zomerkamp georganiseerd, speciaal voor jonge mantelzorgers uit De Fryske Marren. Een Zomerkamp om deze jongeren in het zonnetje te zetten! En gelegenheid te bieden om hun verhaal te kunnen doen. Bij elkaar of bij de begeleiding. Als ze dit willen natuurlijk. Want ontspanning en ‘fun’ staat voorop.

Auteur

Brenda van Olphen