Prijzen voor judoka’s Jade de Vries en Jorn van der Sluis

OOSTWOLD

Judoschool Tan-Ren-Jutsu Oost Groningen hield zaterdag het vijfde Internationaal Blauwestad Judotoernooi voor de ervaren judoka’s geboren in 1997 tot en met 2011.

Tevens was er op dezelfde dag het vijfde Opstaptoernooi ‘de Blauwestad’ voor judoka’s geboren in 2006 tot en met 2011. Voor deze judoka’s geldt dat ze nog niet de oranje band mogen hebben en nog geen vier prijzen hebben gehaald bij een toernooi van de Judo Bond Nederland.

Jorn van der Sluis (Lemmer) wint drie van de vijf wedstrijden met een ippon (de hoogst mogelijke score is tien punten) en het spel is gelijk afgelopen. Trots ontvangt Jorn de derde prijs in zijn poule. Jade de Vries (Joure) wint drie maal met een ippon en de laatste keer scoort ze met een waza-ari (zeven punten). Ondanks dat ze één wedstrijd verliest is voor Jade de tweede prijs. Helemaal blij is ze met haar prijs.

De volgende judoka’s hebben ook heel goed gespeeld op de judomat. Een wedstrijd winnen met een waza-ari, ippon, scheidsrechterbeslissing. Soms wordt er ook wel eens verloren tijdens een partij. Of een tegenstander valt uit en dan wordt de positieve stand van de judoka ook weggehaald uit de poule. Ronald Hooijer moest zelfs nog een lootje trekken, omdat er drie judoka’s waren met evenveel punten uit de gespeelde wedstrijden. Helaas heeft Ronald deze partij verloren en hij kon niet doorspelen in de finale. Ook andere judoka’s vielen net buiten de prijzen. Maar voor deze judoka’s Lieke van der Woude, Cassandra van der Gulik, Sven de Vries, Nicole van der Woude, Jesse de Vries (Joure), Ronald Hooijer (Rotsterhaule) en Rowan van der Gaast (Bantega) is er ook een herinnering aan dit toernooi.


Auteur

Redacteur