Fotoreportage | Zang koren Concours Joure

JOURE

De Bond van zang koren in Friesland hield zaterdag in de Oerdracht een zangconcours. Een vakjury en publieksjury beoordeelde de koren.

Bruzenije Joure behaalde in de categorie C 214,50 punten, goed voor een tweede plek. Sjongersnocht uit Bantega zond in de B categorie en behaalde 190,00 punten. Ook goed voor een tweede plaats. Excelsior uit Lemmer werd ook tweede, maar dan in de A met 211,00 punten. Een 22 koren namen deel aan het concours. Ze zongen in drie categorieën: A (de moeilijkste muziek), B en C. De muziek werd door een vakkundige vakjury beoordeeld, Ulbe Tjallingii (Deinum) en Jan Stulp (Leeuwarden). Naarmate de dag vorderde merkte een ieder dat dit jaar kwaliteit in huis was: maar liefst acht eerste prijzen kon de jury weggeven en alle andere koren behaalden een tweede prijs.

Auteur

Brenda van Olphen