Meester Roel neemt na veertig jaar lesgeven afscheid

LEMMER

Meester Roel Kok heeft vrijdag na ruim veertig jaar lesgeven, afscheid genomen van de Spoarsiker in Echtenerbrug. Sinds 2008 werkte hij als directeur in Echtenerbrug.

De kinderen waren verkleed als clown voor het thema circus. Dat Kok meester werd, lag niet in de lijn der verwachting; Kok zou zich voor het familiebedrijf in zetten. Hij wilde niet en schreef zich in voor de pedagogische academie. Hij begon met lesgeven in Itens. Daarna volgden scholen in Winsum Terkaple en werkte hij van 1996 tot 2008 als directeur van De Paedwizer in Sint Nicolaasga. Volgens hem zijn de kinderen veranderd in veertig jaar tijd, maar niet alles is anders. ‘Kinderen van vroeger en nu willen vaak veel leren, een complimentje krijgen, maken ruzie en maken het weer goed en mogen fouten maken want daar leer je van’.

Auteur

admin