Leden PvdA De Fryske Marren bezorgd over overlast Lelystad Airport

JOURE

Tijdens de ledenvergadering van 30 maart hebben de leden van de Partij van de Arbeid uitgesproken zich zorgen te maken over de uitbreiding van het vliegveld bij Lelystad.

De aanvliegroutes en wachtgebieden voor vliegtuigen die willen landen liggen voor een belangrijk deel over het zuiden van Friesland. Dat betekent dat er boven de Fryske Marren in de toekomst vliegtuigen op een hoogte van 1 tot 1,8 kilometer zullen rondvliegen. De leden willen graag weten wat de betekent voor geluidsoverlast en wat de verdere gevolgen zijn voor bijvoorbeeld de luchtkwaliteit en de natuur. De besluitvorming is al in een vergevorderd stadium maar burgers zijn nog niet geïnformeerd. De PvdA vindt het vreemd dat het college op dit dossier lange tijd geen actie heeft ondernomen, ondanks vragen vanuit de raad. De fractie van PvdA DFM zou graag zien dat het college vanaf nu niet alleen de raad maar ook haar burgers informeert over de gevolgen van de uitbreiding. Fractievoorzitter Frans Westra: ,,Mensen willen weten waar ze aan toe zijn, zo gek is dat niet. Als overheid moet je de zorgen van burgers serieus nemen. We hopen dat het college bereid is dat te doen.”

Zie ook: petitie gestart tegen laagvliegen over meren

Auteur

admin