Verkiezingen | PvdA

Joure

Het is nog maar enkele weken tot de landelijke verkiezingen. De politieke partijen hebben hun verkiezingsprogramma’s klaar. Maar veel kiezers zien door de bomen het bos niet meer. En wat heeft iemand uit De Fryske Marren voor belang bij de politiek in Den Haag? De lokale partijen leggen het de komende weken uit in de krant. Deze week is het de beurt aan de PvdA.

Een nóg mooier Fryslân Een nóg mooier, gastvrijer en energieneutraler Fryslân zónder armoede. Dat is wat de PvdA wil. Fryslân zónder armoede In Fryslân worden meer mensen getroffen door armoede dan in de Randstad. In 2014 groeide 1 op de 10 kinderen in onze gemeente op in armoede. Dat is onacceptabel. De PvdA is voor een gericht beleid om dit tegen te gaan. Een Fryslân waar iedereen meedoet Niet kunnen lezen en schrijven: voor 70.000 Friezen is dit de dagelijkse realiteit. Laaggeletterden zijn vaker werkloos en ze missen de aansluiting op de gedigitaliseerde samenleving. Dat willen we aanpakken! Een Fryslân waar we gelijkwaardig zijn Mensen zijn gelijkwaardig ongeacht hun geloof, seksuele geaardheid, huidskleur of sekse. En mensen die huis en haard moeten verlaten voor oorlogsgeweld of vervolging zijn van harte welkom in Fryslân! Een energieneutraal Fryslân Wij gaan inzetten op een energieneutraal Fryslân. Dat is goed voor ons imago, de werkgelegenheid, het creëert een provincie met een schoon leefmileu én het is een exportproduct met aantrekkingskracht. Onze Friese kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen Christa Oosterbaan, Jelmer Staal en Marco Keizer gaan zich hier voluit voor inzetten! Frans Westra, fractievoorzitter van PvdA DFM

Auteur

Brenda van Olphen