Agenda | Wandelexcursie bij volle maan in Easterskar

EASTERSKAR

Een avondwandeling op de langste dag van het jaar. Dat kan met een gids van It Fryske Gea door het Easterskar, niet ver van Heerenveen.

Laat je verrassen door een vogelconcert in dit waterrijke natuurgebied. We wandelen langs moerasbos, open water, riet- en ruigtevelden en grasland. Door de variatie in natuur komen hier veel vogelsoorten voor. Opgeven kan tot en met vrijdag 10 maart 15.00 uur via www.itfryskegea.nl of tel. 0512 – 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas. Aantrekkingskracht van de zeearend Het Easterskar heeft een grote aantrekkingskracht op vogelliefhebbers. Het gehele jaar door ziet u er een grote vogelrijkdom met soorten als blauwe kiekendief, boomvalk, houtsnip en klapekster. Ook bijzondere soorten als de visarend en de zeearend, ook wel de vliegende deur genoemd, zijn hier regelmatig waar te nemen.

Auteur

Brenda van Olphen