Concert in Grutte Tsjerke Sloten

SLOTEN

Roelof van Luit, orgel en Marius van Delden, cello geven 25 februari een concert in de Grutte Tsjerke van Sloten. Het concert begint om 20.00 uur.

Beide musici spelen een afwisselend programma met werken van onder andere Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi en de Nederlandse barokcomponist Willem de Fesch.

Marius van Delden studeerde cello in Groningen en later in Parijs waar hij de Premier Prix de Paris behaalde. Hij was jarenlang cellist in het Frysk Orkest en later solocellist van het Noord-Nederlands Orkest. Naast het musiceren schildert hij. Momenteel exposeert hij op Schiermonnikoog met pentekeningen bij Eilandergedichten. (geschreven in de Eilandertaal)

Roelof van Luit studeerde aan het voormalig Stedelijk Conservatorium te Leeuwarden orgel bij Jan Jongepier en klavecimbel bij Henk Dekker. Hij volgde diverse masterclasses en is vaste bespeler van het prachtige ‘van Gruisen-orgel’ in de Grutte Tsjerke van Sloten.


Auteur

Redacteur