Schaatsclub STD op zoek naar zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten

SINT NICOLAASGA

De Jeugd Sponsor Actie van supermarkt Poiesz is weer losgebarsten. Tot en met 1 april zijn verschillende sportverenigingen uit Noord Nederland druk in de weer om zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten te verzamelen en daarmee een mooi bedrag voor hun sportvereniging op te halen.

Zo ook Schaatsclub STD uit Sint Nicolaasga. ,,We waren erg blij dat we als schaatsclub weer uitgekozen waren om mee te doen aan de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. We hebben veel jeugdleden en daar wil je leuke dingen voor doen. Dit is dan een ontzettend leuke manier om geld te verzamelen, maar ook om leuke activiteiten te doen”, vertelt Anja Meijer, verantwoordelijke voor de Poiesz-actie van de schaatsclub. Het geld investeert de schaatsvereniging in de jeugd. Er wordt nieuwtrainingsmateriaal of kleding van gekocht, maar ook wordt het geld gebruikt voor de jaarlijkse pupillendag. Schaatsclub STD telt zo’n 300 leden, waarvan 100 jeugdleden.

,,De jeugd is heel belangrijk. Je hebt de jeugd nodig om de club in stand te houden. Als je ziet hoeveel jeugd er begint en hoeveel jeugdleden er uiteindelijk ook blijven en trainer worden, dan heb je wel veel jeugdleden nodig.” Elke vereniging die meedoet aan de Jeugd Sponsor Actie krijgt de mogelijkheid om een week lang hun vereniging te promoten in het dichtstbijzijnde Poiesz-filiaal. ,,Wij hadden afgelopen zaterdag onze actiedag. Bij de Poiesz in Joure gingen kinderen laten zien wat je kunt doen met een schaatsplank, om zo de sport ook een beetje te demonstreren. Daarnaast probeerden we natuurlijk zoveel mogelijk munten te verzamelen, onder andere door veel bakkerijproducten te verkopen. Die producten leveren de meeste munten op.”

De jeugdleden van STD vinden het elk jaar ontzettend leuk om mee te doen aan de Jeugd Sponsor Actie van Poiesz. De Jeugd Sponsor Actie van Poiesz wordt afgesloten door het Jeugd Sponsor Gala dat 7 april plaatsvindt in het WTC Expo in Leeuwarden. Deze avond worden de cheques uitgereikt aan de sportverenigingen en zijn er optredens van aansprekende artiesten. Per sportvereniging worden er acht jeugdleden uitgenodigd.


Auteur

Redacteur