Kerstconcert in Sint Nicolaaskerk

SINT NICOLAASGA

Het Lemster Mannenkoor en Vocaal Ensemble Exicon hielden 17 december een kerstconcert in de Sint Nicolaaskerk te Sint Nicolaasga.

Het koor ging van start met het lied Lobt den Hern der Welt. De mannen zongen de liederen in blokjes van zes liederen. Nadat een aantal liederen gezongen te hebben was het de beurt aan Exicon. De liederen en vooral de hoogte die de vrouwen ten gehore brachten, gingen door het hart. Het massaal toegestroomde publiek genoot van de zang van beide koren. Nadat het Lemstermannenkoor nog zo'n zes liederen had gezongen was er even tijd voor een bakje koffie. Na de pauze zongen beide koren nog een aantal prachtige liederen, aan het einde van het concert zongen zowel het Lemstermannenkoor als Exicon nog gezamenlijk het lied Go tell it on the mountain. Dit werd zeer gewaardeerd door het publiek. Dat het publiek genoten had was te merken aan een staande ovatie die beide koren kregen voor hun inbreng.

Auteur

Brenda van Olphen