Zevende plek voor Lemster skûtsje op vierde zeildag

Terherne

Het Lemster skûtsje heeft op het water van Terherne de zevende plek behaald woensdag. Waar het schip als elfde om de eerste boei ging, hebben ze dit op kunnen halen naar een zevende positie. Albert Jzn. Visser en de bemanning staan nu zesde in het klassement.

,,Het gaat de goede kant op'', zegt Rixt Ferdinands, crewlid van het Lemster skûtsje. ,,We hebben vandaag een vrij goede start gehad. Terherne heeft open water en een mooie zandloper. We konden vandaag meer slagen maken. En als je de juiste slag hebt, dan pak je al gauw een paar plekken.'' Het wedstrijdveld van morgen is nog onzeker. De baggerwerkzaamheden aan de Langweerder Wielen maken het kleiner. ,,We weten nog niet wat het veld is. Het is ook nog even afwachten wat de commissie zegt en wat de wind gaat doen.''

Auteur

Brenda van Olphen