21ste Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien

Lemmer

Het 21ste Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien 2016 is weer in Lemmer. Op zaterdag 23 april organiseert WSV de Zevenwolden het Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien in Lemmer.

Start en finish van de circa 22 kilometer lange roeiwedstrijd zijn bij het clubgebouw van de Lemster watersportvereniging langs de Zijlroede. De deelname aan deze 21ste editie telt 58 sloepen met rond de 500 roeiers. Belang wedstrijd Bij dit Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien gaat het er uiterst serieus aan toe. De bemanningen roeien namelijk niet alleen voor deze Friese beker. Hun prestaties in Lemmer tellen ook mee voor het Nederlands kampioenschap van de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN). Bovendien staat deze Friese roeirace te boek als de oefenwedstrijd voor de HT-race. Die befaamde oversteek van Harlingen naar Terschelling is dit jaar op 6 mei. Start en finish De wedstrijd start om 12.30 uur bij het Clubgebouw van WSV de Zevenwolden, Plattedijk 2 in Lemmer. Vanaf circa 15.00 uur is daar ook de finish. Het parcours loopt via de Zijlroede naar de Groote Brekken, die op en neer wordt geroeid. Daarna gaat de route langs de polders tussen Lemmer en Sloten. Om daarna weer terug te keren via de Brekken naar de finish. Spottersplaatsen onderweg - In de Brekkenpolder, ten noorden van Lemmer, bij Rengersbrug/Doraweg langs de Langesleat. Hier passeren de roeiers tussen 13.30 en 13.45 uur - Terras op het water van de Eerste Aanleg bij Watersportcentrum Tacozijl, Plattedijk 20a, Lemmer.
 - Vanaf de openbare oevers langs de Zijlroede

Auteur

Brenda van Olphen