‘De Tocht van Morgen’ - Uniek belevingstheater

Lemmer

De 16e Elfstedentocht 'De Tocht van Morgen' wordt eind december 2016 gereden in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Madelène van Beuzekom Eindregisseur van dit unieke belevenistheater op de schaats is de uit Lemmer afkomstige Madelène van Beuzekom. "Zelf heb ik van mijn 18e tot mijn 24e jaar met Holiday on Ice de wereld rondgetoerd. Toen viel het ons al op dat de mensen in Nederland een goed publiek zijn voor een schaatsshow. We zijn natuurlijk ook een schaatsland. Zo ontstond bij mij de droom hier ooit een eigen voorstelling op het ijs te verwezenlijken. Na mijn carrière bij Holiday on Ice ben ik Media en Entertainment Management gaan studeren. Tijdens mijn studie heb ik onderzocht wat het Nederlandse publiek mooi vindt om te zien. Zo ontwikkelde mijn plan zich steeds verder." Elfstedentocht "Toen er een nieuwe ijshal in Leeuwarden werd gerealiseerd, heb ik contact gezocht met de directeur met de vraag wat er met de oude zou gebeuren. Daar had ik natuurlijk wel ideeën voor. De oude ijsbaan is toch afgebroken en toen de nieuwe Elfstedenhal werd geopend, wilde de directeur dat op een speciale manier doen. Daar heb ik met een 20 minuten durende show mijn bijdrage aan mogen verlenen en dit was zeer geslaagd. Ja, en toen kwam ook mijn droom om een unieke beleving te creëren, een brug te slaan tussen theater en schaatsen, weer naar voren. Daarbij wilde ik ook gebruik maken van cultureel gedachtegoed. Zo is het idee van ‘De Tocht van Morgen’ geboren. Het wordt een spectaculaire mix van theater, muziek en dans op het ijs. Er werken professionele schaatsers uit heel Europa aan mee maar ook zes meiden uit Noord-Nederland, zoals Isabel de Ruig uit Sint Nicolaasga en Danique Krikke uit Heerenveen. De acteurs zijn ook Noorderlingen, bijvoorbeeld Popke van der Zee. Drie hoofdrolspelers Annet, Willem en Lolke schaatsen de tocht met elk hun eigen motivatie, zodat het publiek zich altijd wel met iemand kan identificeren. Het is een Nederlandstalige anderhalf uur durende voorstelling met natuurlijk hier en daar een vleugje van de Friese taal. Samen met Romke Gabe Draaijer, Natasja Kesteloo, Johan van der Kooi en Foppe van der Veen en alle anderen, want we zijn met een team van zo’n 15 mensen, is het gelukt onze droom waar te maken. Ik zou zeggen, kom kijken, er zijn nog kaarten, 'It giet oan'." Gea de Jong-Oud Voor meer informatie, zie www.detochtvanmorgen.frl of volg https://www.facebook.com/tochtvanmorgen

Auteur

Brenda van Olphen