Pupillen Pegasus thuis in actie

Lemmer - In Lemmer kwamen dit weekend de pupillen 1, 2 en jeugd in actie, op niveau D2, D3 en D4. Het was de 2e plaatsingswedstrijd van rayon Zuid West voor het Fries kampioenschap.

De eerste 3 rondes was het aan de turnsters van de niveaus d3 en d4. De turnsters hebben een leuke wedstrijd gehad en waren een stuk meer zelfverzekerd ten opzichte van de eerste wedstrijd. De meisjes van Pegasus hebben mooie oefeningen laten zien maar helaas, in dit grote deelnemersveld geen prijzen bij deze groepen.

In de laatste 2 rondes kwamen de turnsters van niveau D2 in actie. Waar in de eerste wedstrijd nog 2 meisjes geblesseerd waren en niet mee konden doen, mochten zij nu ook laten zien wat zij in huis hebben. De rest heeft laten zien dat zij mooie stabiele oefeningen kunnen turnen, en een enkeling een grote vooruitgang heeft laten zien ten opzichte van de eerste wedstrijd .

Bij de pupillen 1 D2 waren er een 1e, 2e en 3e prijs voor Julia Akkerman, Rosanne Haringsma en Ilse Ruiter. Bij de pupillen 2 waren er door het grote deelnemersveld 4 medailles beschikbaar. Hier een 3e prijs voor Hetske Peters en een 4e prijs voor Mikki Stam.

Wanneer in alle 4 de rayons beide plaatsingswedstrijden zijn geturnd zal bekend worden gemaakt wie zich geplaatst hebben voor het Fries Kampioenschap op 11 mei.

Antje Abma