Schaken ronde 24

Lemmer - Ronde 24 en een thuiswedstrijd voor Lemmer 2 tegen Steenwijk 5. En we konden 2 nieuwe leden verwelkomen de heer R Bakker en mevr Chr. Ferreira.

De thuiswedstrijd voor Lemmer 2 was een ruime overwinning voor Lemmer 2 Lemmer won met 3 -1 van Steenwijk 5. In de onderlinge wedstrijd speelde Frank Frankema tegen Frans van de Een. Frans had niet zijn avond want de partij werd vlot gewonnen door Frank. Maarten Breimer tegen Leon van der Elshout Een niet veel voorkomende opening van Maarten pion b2 naar b3 , dit moet Leon hebben verrast want in het middenspel had Maarten met een vork zet Leon al te pakken en won op fraaie wijze.

Nico Nuijen tegen Adrie van der Elshout was een veldslag toto in de late uurtjes. De partij was zo lang dat Adrie verloor op de klok en dan is er zon 4 uur gespeeld. Chr Ferreira uit Portugal, speelde tegen Dick van Kolfschoten. Een pracht aanval van Ferreira maar pakte niet door waarna Dick de kans kreeg om de partij alsnog te winnen. R Bakker speelde tegen Thomas Thijsseling. Een spannende partij met kansen voor beide kanten maar R Bakker trok aan het langste eind en won de partij.

Alle standen op een rijtje:

FSB; Klasse 3B; r6; do 07-mrt-2019

Lemmer 2 - Steenwijk 5 3 - 1

1. Deursen van,H.(Herman) - Louwet,P.(Peter) 0 - 1

2. Ringnalda,L.(Laurens) - Bijkerk,M.(Marius) 1 - 0

3. Jong de,D.(Dick) - Goede de,J.(Jelmer) 1 - 0

4. Visser,G.(Gatse) - Meinen,H.C.(Hans) 1 - 0

1 Lemmer ll - SteenwijkV 3-1

2 F.B.Frankema - F.v.d.Feen 1-0

3 M.Breimer - L.A.v.d.Elshout 1-0

4 N.Nuyen - A.A.v.d.Elshout 1-0

5 Chr. Ferreira - D.v.Kolfschoten 0-1

6 R.Bakker - Th.Thijsseling 1-0