Waterkoud door maartse buien

Regio - Het wordt flink kouder met komende nacht temperaturen iets boven het vriespunt. Maartse buien met hagel en onweer trekken morgen over het land. In combinatie met een stevige wind ligt de gevoelstemperatuur maandagochtend vroeg tussen 0 en -3 graden, meldt WeerOnline.

Ook in de middag is het tijdens en na een bui waterkoud. Met 6-8 graden is het kouder dan normaal. Deze zondag start wisselvallig met regen en weinig wind. Later in de ochtend en vanmiddag wordt het opnieuw onstuimig. In de avond is in de kustgebieden kans op zware windstoten tot ruim 90 km/uur. Ook komende nacht kunnen we in de kustgebieden veel wind verwachten. Buien trekken over het land en doordat de lucht steeds kouder wordt stijgt de kans op hagel. In het noorden en noordoosten kan al natte sneeuw vallen. De temperatuur daalt naar 1-2 graden en aan de kust is het een graad of 4.

Maart roert zijn staart

Morgen is het in de vroege ochtend ronduit koud. Door de combinatie van een stevige wind en temperaturen van slechts een paar graden ligt de gevoelstemperatuur tussen 0 en -3 graden. Een dikke winterjas, muts en handschoenen zijn aan te raden.

Maartse buien trekken over het land met regen, hagel en kans op onweer. Vooral tijdens en na een bui is het in de wind waterkoud. Het onstuimige weer met buien houdt overdag nog een tijd aan. Pas later in de middag neemt de wind wat in kracht af. Het wordt 6 graden in het noordoosten tot 8 graden in het zuiden. Daarmee is het voor het eerst in lange tijd weer eens iets kouder dan normaal.

Kans op vorst

Maandagavond is het op een paar buien na droog en wordt het snel koud. In het binnenland kan het plaatselijk een graadje vriezen. Aan de grond komt het in het op meer plaatsen tot vorst. In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking toe en stijgt de temperatuur langzaam. De dagen daarna is het vaak grijs en wisselvallig. De temperatuur gaat iets omhoog met halverwege de week maxima rond 10 graden.