Tuff Enuff in Lemmer met band

Lemmer - In de theaterzaal van De Hege Fonnen speelt Tuff Enuff Lemmer met Band. Ze brengen onder meer swingende blues, cajun en rootsmuziek. Het belooft een zeer sfeervolle muzikale avond te worden.

Lemster muzikant Jan Scheffer en Henk Kuyper spelen al vanaf 1985 samen en sinds de zomer van 1996 treden zij als akoestisch duo op onder de naam Tuff Enuff. De muziek die ze brengen bestaat vnl. uit gevarieerde swingende blues, Rootsmuziek, Americana, herkenbare nummers (onder andere Stones, Neil Young, Clapton, Dylan) en eigen repertoire. Jan Scheffer (zang en gitaar) is een zeer getalenteerde gitarist waarbij geen muziekstijl hem vreemd is. Bewust heeft hij in zijn vroege jaren al gekozen voor de blues en wat daar relevant aan is. Ook is Jan een begenadigd zanger waar de emoties van afspatten. Muziek is vanaf zijn jeugd een passie en heeft mede door zijn conservatoriumopleiding als gitarist de mogelijkheid om zijn gevoelens in Tuff Enuff tot uiting te brengen.

Henk Kuyper (mondharmonica, zang en gitaar) heeft een geboren aanleg voor mondharmonica en gebruikt dit dan ook als volwaardig instrument. Daarnaast heeft hij ook een ruime bekwaamheid op gitaar ter ondersteuning van zijn karakteristieke vocale kwaliteiten. De combinatie van deze drie elementen en met een ervaring van zo’n 35 jaar weet hij zijn muziek in Tuff Enuff goed over te brengen op het publiek. Speciaal voor deze gelegenheid worden ze aangevuld met Wietze van der Meulen op bas, en Mark Maas op percussie en cajon.

Met de legendarische bluesformatie Blue Horizon is het voor Jan en Henk 35 jaar geleden begonnen, daarna kwam de fameuze Klem Blues Band en later het duo Tuff Enuff. De naam Tuff Enuff is wel of niet toevallig gelijk aan het fantastische bluesnummer en gelijknamige album ‘Tuff Enuff’ (1986) van The Fabulous Thunderbirds. Hou je van een avondje lekkere muziek: op naar Theater De Hege Fonnen.

Zaterdag 23 Maart in Theater De Hege Fonnen (Lemmer). Aanvang 20.00 uur. Entree: € 12,00 inclusief pauzedrankje.