Ruim duizend pakken koffie voor Voedselbanken Lemmer en Balk

Lemmer - De Lionsclub Balk, tusken Mar en Klif heeft 488.000 DE-punten opgehaald voor de Voedselbank. De punten zijn goed voor 1004 pakken koffie.

In de maand december 2018 hebben voor de vierde keer inzameldozen gestaan op 12 locaties in de kleine Zuidwesthoek van Friesland voor het inleveren van DE-punten. Deze punten zijn ingeleverd bij Douwe Egberts koffiefabrieken, die er nog een premie van 20 % bij heeft gedaan. Landelijk zijn er 63 miljoen punten ingeleverd, goed voor 130.000 pakken DE koffie. Deze koffie is bestemd voor de plaatselijke voedselbanken.

Meer voor Lemmer

De 488.000 punten in voormalig Lemsterland/Gaasterland zijn goed voor 1004 pakken koffie, die worden verdeeld over de voedselbanken in Balk en Lemmer. Voorheen werden de opbrengsen gesplitst. Dit jaar is zestig procent van de punten voor Lemmer, omdat in verhouding hier meer klanten zijn.

‘Hoewel het de vierde keer was, zijn we verrast over het hoge aantal ingeleverde punten’, meldt het bestuur van de Lionsclub. ‘Blijkbaar liggen er nog veel oude punten bij de mensen thuis. Landelijk is dit jaar een record, mede een gevolg van dat er meer Lionsclubs meededen aan de actie.’

In december wordt de volgende actie gehouden.