Damclub Lemmer pakt titel na monsterzege

LEMMER - Na een galavoorstelling in en tegen Wolvega, heeft het eerste zestal van Damclub Lemmer het kampioenschap in de eerste klasse van de Friese Bond behaald. Onder leiding van teamcaptain Hans Poepjes werden de Wolvegaasters met 10-2 helemaal onder de voet gelopen.

Feike Muurling zorgde voor een bliksemstart door een snelle overwinning op Walstra. Daarna regen Geert van der Molen, Peter Achterstraat en Bouke van der Werff de overwinningen aaneen en kon de polonaise al beginnen. Hans en Iepie Poepjes zorgden met twee solide remises voor een einduitslag met dubbele cijfers en stortten zich daarna ook in het feestgewoel.

In de onderlinge competitie zorgde Marjan Rutgers opnieuw voor een verrassing door nestor Barteld Kortstra te verslaan. Barteld meende een 2 om 2 afruil te kunnen nemen, maar dat bleek een vergissing waardoor hij een schijf achter raakte en verloren kwam te staan. Willem Akkerman leek in de partij tegen Joop Beetsma met een doorbraakcombinatie de winst in handen te hebben, maar liep door een kleine finesse tegen een winnende counter van Joop op.

Uitslagen onderlinge competitie:

Gabe Heijboer – Jaap Oosterdijk 0-2

Jan Visser – Jan Niezen 2-0

Marjan Rutgers – Barteld Kortstra 2-0

Joop Beetsma – Willem Akkerman 2-0