Bant krijgt belevingsbos

Bant Het Banterbos moet een belevenissenbos en ontmoetingsplek worden en krijgt voor die ombouw 119.105 euro van het Fonds Leefbaarheid Platteland. De plannen werden woensdag op de jaarvergadering van Dorpsbelang gepresenteerd.

Het bos moet aantrekkelijker worden voor de inwoners en met name de zuidkant is op dit moment nogal ruig en wild. De bedoeling is dat er meer structuur in het bos komt en in eerste instantie een veilige route door het bos komt voor rouwstoeten richting de begraafplaats.

In het plan is ook een belevenissenparcours langs dit pad opgenomen. Op het open veld in het bos komen verschillende speelelementen in natuurlijke setting, door gebruik te maken van wat het bos te bieden heeft. Verder komen op deze route verschillende ‘kamers’ die als klaslokaal voor natuureducatie gebruikt kunnen worden.

Trimbaan

De sportieve inwoners van Bant krijgen een trimbaan en er komen bootcampmogelijkheden voor sporters. De gemeente zorgt voor het verharden van de wandelpaden, zodat dit bosgedeelte ook toegankelijk wordt voor mindervaliden. De aanstaande metamorfose van het bos wordt gerealiseerd door plaatselijke aannemers en met hulp van vrijwilligers.

Het belevenissenbos moet een ontmoetingsplek worden voor jong en oud. Van het Oranjefonds heeft Dorpsbelang 400 euro ontvangen. Daarmee wordt deze week op NL doet een grote picknicktafel gemaakt. De enorme picknicktafel krijgt komt op de open plek in het bos en biedt mogelijkheden voor de koffieochtend of een verjaardagsfeestje.

Botenhelling

Voorzitter Geertje Vos maakte woensdag op de jaarvergadering van Dorpsbelang ook bekend dat de provincie dit najaar een botenhelling maakt bij de loswal aan de Lemstervaart in Bant. De voorzitter droeg woensdag na vier jaar de voorzittershamer over aan Arjan Dunnewind.