Pannenkoekenrestaurant Rijsterbosch geheel rookvrij

Rijs -Vanaf 1 maart is het gehele terras van Pannenkoekenrestaurant Rijsterbosch aan de rand van het bos in Rijs geheel rookvrij. Dat besluiten ging niet zonder slag of stoot aldus de uitbaters.

‘We hebben hier lang over na moeten denken, maar hebben toch besloten het terrein rookvrij te maken. In eerste instantie hebben we onze gedachten laten gaan over een gedeeltelijk rookvrij terrras. Dat hebben we in het seizoen van 2018 getest en dat is ons niet goed bevallen, de rook bleef zich toch over het gehele terrras verspreiden. Daarom hebben wij ons rookbeleid aangepast en besloten om voor geheel rookvrij te gaan. Hiermee zijn we de eerste horecaonderneming in de gemeente De Fryske Marren en wellicht zelfs de eerste van Friesland,’ aldus de uitbaters.

Kinderen beschermen

‘Met deze maatregel willen we met name de kinderen beschermen en ze niet in aanraking laten komen met roken, maar ook voor de niet-rokers is het natuurlijk bijzonder aangenaam niet in de rook van een ander te hoeven zitten.

Natuurlijk verandert er niets aan onze gastvrijheid. Iedereen is welkom in ons restaurant en op ons terras, of je nu rookt of niet, maar het gehele terras is rookvrij geworden. Roken mag alleen nog in de rookzone aan de zijkant van het terrein bij de grote parkeerplaats.

We denken hiermee een goede bijdrage te leveren aan de tot standkoming van een rookvrije generatie.’