Vier Friese Kampioenen bij jongens Pegasus

Lemmer - Pegasus hield zaterdag 2 maart de 2e plaatsingswedstrijd voor de jongens van de niveaus 17-21. Het klassement over 2 wedstrijden was het Fries Kampioenschap. Tevens konden de jongens zich plaatsen voor de districtsfinale.

In pupil niveau 18 behaalde Sydo de Jong een punt meer dan in de vorige wedstrijd. Met wederom een goede score op voltige (17,95 punten) was hij heel goed bezig. De 7e plaats in deze wedstrijd was heel goed met 14 deelnemers. In het klassement werd Sydo ook 7e, waardoor hij zich net niet plaatste voor de districtsfinale. Stan de Jong heeft zich wel geplaatst voor deze finale. Hij had meer zelfvertrouwen dan bij de vorige wedstrijd en deed het dan ook heel goed. Op vloer was hij zelfs 2e met 17,80 punten. In deze wedstrijd werd Stan 3e en in het klassement net 4e.

Almar Zwerver turnde in pupil niveau 17 en was heel netjes aan het turnen. Vooral op voltige, brug en rek scoorde hij hoog. Op rek werd hij met 18,90 punten 3e. Met wel 4 punten meer dan de vorige wedstrijd werd Almar zaterdag 7e, wat hij ook in het klassement werd. Hiermee heeft Almar zich geplaatst voor de districtsfinale.

Bij de benjamins niveau 21 ging het heel goed met Thijs de Jonge en Daley Wever. Daley had de hoogste score op voltige met 18,55 punten en werd 2e op rek met 19,00 punten. Thijs werd 1e op vloer (18,15 punten) en in de ringen (19,05 punten). Daley werd 3e in de daguitslag en Thijs 2e. Ook mochten deze jongens een medaille ophalen in het klassement. Thijs kreeg de zilveren en Daley de bronzen medaille.

In instap niveau 21 behaalde Giovanni de Vries precies hetzelfde puntenaantal als op de eerste wedstrijd. Zijn beste toestel was dit keer de rek, daar haalde hij 18,20 punten. In de daguitslag was Giovanni 11e en in het totaalklassement van beide wedstrijden werd hij 6e. Ynte Wesselius was de vorige wedstrijd 3e en hij was ook nu heel goed bezig. Op wel 4 toestellen had hij de hoogste score. Op sprong had hij zelfs 19,70 punten. Hij werd dan ook op deze wedstrijd 1e. In het klassement over twee wedstrijden kreeg hij de zilveren medaille.

Tiemen van der Meer liet wederom zien dat hij de beste was bij de jeugd niveau 17. Op voltige, brug en rek werd hij 2e en in de ringen, op vloer en sprong was hij de beste. Op sprong had hij een score van 19,60 punten. Hij kreeg de gouden medaille voor de dagwedstrijd omgehangen. Tevens klonk het Fries Volkslied voor hem, want hij was overtuigend Fries Kampioen.

In benjamin niveau 20 turnde Angelos Tsafkas heel erg netjes. Hij had de hoogste score op wel vijf toestellen. Op de rek haalde hij 19,10 punten en in de ringen 19.05 punten. Hij was dan ook met afstand de winnaar van deze wedstrijd. De vorige wedstrijd had hij ook gewonnen, dus Angelos werd uitgeroepen tot Fries Kampioen.

Pelle Kuipers en Douwe Jongschaap turnden in instap niveau 20. Pelle deed het heel goed en was op de brug 2e met 17,85 punten. In deze wedstrijd werd hij net 4e, maar in het totaalklassement van beide wedstrijden kreeg hij de bronzen medaille. Douwe turnde heel erg netjes en dat was te zien aan de scores. Op vier toestellen was hij 2e en op brug (18,00 punten) en op rek (18,85 punten) was hij eerste. Uiteindelijk was hij 1e in deze wedstrijd. In het klassement over twee wedstrijden had hij de meeste punten en ook Douwe is Fries Kampioen geworden.

In pupil niveau 19 werd het weer heel spannend. Bertus Gerrit Dijkstra was de vorige wedstrijd 1e en ook nu ging het weer heel goed. Met 2e plaatsen op rek (19,10 punten) en op sprong (19,20 punten) werd hij net 4e. Jordy Artz was ook goed bezig en werd 2e op brug met 17,80 punten en 1e op voltige met 18,10 punten. Op deze wedstrijd werd hij derde. Max van Hettema had een hele goede dag. Op wel vier toestellen behaalde hij de hoogste score. Op sprong en rek had hij 19,25 punten. In de daguitslag werd Max 2e. In het klassement over twee wedstrijden zat het heel dicht bij elkaar. Met een clean sweep van Pegasus werd deze dag afgesloten. Jordy brons, Max zilver en Bertus Fries Kampioen.

Alle medaillewinnaars hebben zich ook direct geplaatst voor de districtsfinale. Deze is op 6 april in Lemmer.

Verslag: Irma Lok