Digitale vlag scherprechter bij Damclub Lemmer

Lemmer - In de onderlinge competitie zorgde de partij tussen Jan Niezen en Marjan Rutgers voor de nodige reuring.

Terwijl Jan in diep gepeins verzonken was om Marjan de genadeslag op het dambord toe te dienen, ging hij door de digitale vlag bij de eerste zetcontrole. Jan reageerde evenwel uiterst sportief en feliciteerde Marjan met de overwinning “op de klok”! Dit was ook een beetje de teneur van de avond, namelijk de beslissende stand op het dambord correspondeerde vaak niet met de uitslag.

In de partij tussen Peter Achterstraat en Feike Muurling verdedigde Feike zich uitstekend en bereikte een remise stand op het bord. Door een simpel zetje gaf hij de remise alsnog uit handen. Ook bij Bouke van der Werff en Joop Beetsma gebeurde van alles. Na een boeiend gevecht om het centrum had Joop een kansrijke stelling opgebouwd maar verzuimde een winnende doorbraak te nemen, overzag een slimmigheidje van Bouke en moest toen nog flink ploeteren voor een puntje.

Bij het duel tussen Gabe Heijboer en Jelle Jellesma toverde Gabe een “dubbeldekker “op het bord en zag het er slecht uit voor Jelle, maar het werd verrassend remise!

Joop Beetsma

De uitslagen:

Andries de Ruiter – Zwaantje van der Werff 1-1

Feike Muurling – Peter Achterstraat 0-2

Jan Niezen – Marjan Rutgers 0-2

Bouke van der Werff – Joop Beetsma 1-1

Gabe Heijboer – Jelle Jellesma 1-1