Nog geen lokale partijen vanuit De Fryske Marren voor Statenverkiezingen

De Fryske Marren - Provinciaal Belang Fryslân, een samenwerking van 14 onafhankelijke, lokale partijen in Fryslân, maakt zich op voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 20 maart 2019. Alleen op deze manier kan ook de lokale politiek zich laten horen op het Provinciehuis.

De gemeente De Fryske Marren heeft zich (nog) niet aangesloten en levert dus geen lokale kandidaten voor de Statenverkiezingen. Dat wil niet zeggen dat Provinciaal Belang Fryslân niets voor de inwoners van de gemeente doet en deze zeker niet links laat liggen.

Te weinig geluisterd

Rinus Buising, de lijsttrekker: ,,De stoelen op het Provinciehuis worden momenteel hoofdzakelijk bekleed door de landelijke of provinciale politieke partijen. Hierdoor wordt er te weinig geluisterd naar de inwoners van onze provincie. En als er wél wordt geluisterd, dan wordt dit vaak voor kennisgeving aangenomen en wordt er te weinig of niets mee gedaan. Bij Provinciaal Belang Fryslân komt de inbreng van de (leden van de) lokale partijen en weet men dus zeker dat er met hun inbreng iets wordt gedaan. Ook de lokale politiek uit De Fryske Marren zijn uiteraard welkom om bespreekpunten in de Provinciale Staten aan te dragen.’’