Kluspunt Lemsterland bestaat tien jaar

Lemmer - Het Kluspunt Lemsterland bestaat alweer tien jaar.

Oprichter Willem de Reus begon het bedrijf in 2009 in de garage bij hem thuis. Hij startte letterlijk met een kwast en gekregen ladder en maakte van zijn hobby zijn werk. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een fulltime bezigheid met een grote loods aan het Lemsterpad 28 in Lemmer.

Overname door volgende generatie

Het bedrijf is de afgelopen jaren een aantal keer verhuisd omdat het groeide. Zo waren ze te vinden in een ruime schuur in Doniaga en aan het Damrak in Lemmer. Nu hebben ze een werkruimte van 600 vierkante meter tot hun beschikking. Willem is een paar jaar geleden gestopt in het bedrijf. Zoon Nick de Reus en schoonzoon Dennis Diekema staan nu aan het roer.

Allerlei soorten klussen

Kluspunt Lemsterland staat klaar voor buitenschilderwerk, spuitwerk binnen en schilderen van het houtwerk buiten. ,,Wij kunnen alles aannemen’’, zegt Diekema. ,,Van een kleine klus tot complete nieuwbouw. Alleen het installatie werk doen wij niet. Daar zijn andere specialisten voor.’’ De afgelopen jaren kwamen er veel uiteenlopende opdrachten voorbij: het schilderen van een landhuis in Blaricum, verschillende klokkenstoelen in de provincie, het binnenwerk van een passagiersschip en de bouw van het bijzondere prieel bij Epema State in IJsbrechtum. Een specialisme van Kluspunt Lemsterland is het spuitwerk. ,,Het voorwerk is wat meer. Je moet alles goed afplakken. Maar als je eenmaal bezig bent, dan ben je supersnel klaar. Het spuiten is echt de toekomst. Je kunt heel strak werk afleveren.’’

Bevoorrecht

Acht jaar geleden is Boschoord door hen opgeknapt en verschillende monumenten zijn bij hen in onderhoud. ,,Wij zijn echt bevoorrecht dat wij dit soort dingen mogen doen.’’ Dennis en Nick hebben het inmiddels zo druk, dat ze personeel kunnen gebruiken.

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kluspunt-lemsterland.nl, mail naar info@kluspunt-lemsterland.nl of bel 06 15 88 40 75.

Brenda van Olphen