Debutant Nick Schuttenbeld is Flevozwammer 2019

Kraggenburg - Debutant Nick Schuttenbeld uit Rutten heeft zaterdagavond als 'Jan de Slachter' Gezwam rond de Dam in Kraggenburg gewonnen en mag zich Flevozwammer 2019 noemen.

Het typetje Jan de Slachter kwam als boswachter overtuigend op met muziek van de populaire tv-serie The A-team en liet zich bij zijn rede inspireren op de slacht in de Oostvaardersplassen. Het Flevolands Kampioenschap Buutreednen in het Hol van de Zotte Leeuwkes beleefde zijn 27ste editie en bracht in Hotel van Saaze in Kraggenburg 7 zwammers op de planken. Nick had concurrentie te duchten van Marco Nieuwenhuizen uit Kraggenburg, Mark Maerman uit Emmeloord, Frans Pol uit Ens, August Rasing uit Rutten, Robert van Loenhout uit Ens en Leo Giessen uit Nagele. Zij vermaakten staand in een ton een volle zaal met minimaal elf minuten lang grappen, grollen een maatschappijkritiek.

De 21-jarige Schuttenbeld maakt indruk, want hij ontving uit handen van burgemeester Harald Bouman niet alleen de juryprijs, maar ook het publiek had de hoogste waardering voor zijn optreden.