Verrassende bekerfinalisten Damclub Lemmer

LEMMER - In de halve finale van het bekertoernooi zorgde Bouke van der Werff voor een daverende verrassing door Geert van der Molen na een spannend gevecht uit te schakelen.

De andere finalist, Jan Visser won in de halve finale van Jan Niezen, die door verkeerd te slaan, letterlijk de slag mistte. In de onderlinge competitie kende de partij tussen Andries de Ruiter en Gabe Heijboer een curieus verloop, nadat Gabe een remisevoorstel had afgewezen ging hij even later in de fout, waarna Andries op een ouderwetse manier uit zijn slof schoot en de volle winst pakte.

Iepie Poepjes en Feike Muurling speelden een spannende partij, maar wisten geen van beiden beslissend voordeel te behalen en deelden de punten. Het damesduel tussen Zwaantje van der Werff en Marjan Rutgers eindigde eveneens onbeslist, waarmee Marjan best in haar nopjes was.

Het tweede team moest deze week ook nog uitspelen in Surhuisterveen tegen “Troch Tinken Sterk”. De Lemsters betoonden zich in het “Tinken” sterk en boekten een fraaie 6-2 overwinning door onder andere winstpartijen van teamleider Bouke en Jaap Oosterdijk.

Overige uitslagen onderlinge competitie:

Jaap Oosterdijk – Hans Poepjes 0-2

Willem Akkerman – Peter Achterstraat 0-2