FUNdag voor jonge mantelzorgers jonger dan 10 jaar

De Fryske Marren - Eén op de vier jongeren groeit op met een gezinslid dat chronisch ziek, gehandicapt of verslaafd is.

Jongeren willen niet opvallen en lopen niet met hun thuissituatie te koop. Vaak is het voor hen ook ‘normaal’. Jonge mantelzorgers hebben meestal meer (zorg)taken en verantwoordelijkheden dan leeftijdsgenoten.

In De Fryske Marren zijn al regelmatig FUNdagen voor jonge mantelzorgers vanaf 10 jaar geweest. Al vaker heeft Miks welzijn/Punt Twa de vraag gekregen om ook voor de jonge mantelzorgers jonger dan 10 jaar iets te organiseren. Om ook deze leeftijdsgroep in het zonnetje. Een moeder, een vrijwilliger en een jonge mantelzorger van 15 jaar brengen hier nu verandering in. Met ondersteuning van Miks welzijn en Punt Twa.

Op vrijdag 22 maart is het zover. Van 15.00 – 18.00 uur zijn de jonge mantelzorgers van harte welkom bij Speelbos Joure. Er wordt gezorgd voor voldoende begeleiding voor de kinderen. De deelname aan de FUNdag is gratis. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Opgave kan via fbekius@miks-welzijn.nl of bellen naar 0513-414593.

Bekius: ,,Als iemand jonge mantelzorgers en hun ouders/verzorgers in deze leeftijdsgroep kent. dan wil ik hen vragen om hen te attenderen op deze FunDag.