Mannen rijden onder invloed en zonder rijbewijs in Lemmer

Lemmer - Op de Plattedijk in Lemmer zijn maandagochtend twee personen flink op de bon gegaan. De mannen incasseerden samen drie proces verbaal en moeten zich verantwoorden voor de rechter.

Het begon allemaal toen een politieagent een opvallend verkeerssituatie zag op de Plattedijk: een voertuig werd gesleept door middel van een (te korte) spanband. Het leek hierdoor alsof het gesleepte voertuig aan het bumperkleven was. Ook voerde het gesleepte voertuig geen verlichting.

De voertuigen werden staande gehouden. De bestuurder van het slepende voertuig, een 42-jarige man uit Hoogezand, gaf gelijk aan dat zijn rijbewijs al ingenomen was door andere politieagenten. Het rijbewijs was zelfs al ongeldig verklaard: daar was de eerste boete.

Ook rook de man sterk naar alcohol, de blaastest bevestigde dit. Op het bureau blies de man 565 ug/L.

Maar ook de bestuurder van het gesleepte voertuig, een 40-jarige inwoner van Marknesse, kwam er niet zonder boetes vanaf. Deze bestuurder kwam ook niet door de alcoholtest en kon na een ademtest op het bureau zelfs zijn rijbewijs volledig inleveren, omdat hij maar liefst 1025 ug/L blies.

Beide mannen moeten zich verantwoorden voor de rechter.