Recensie | Jeugdtoaniel It Freonental Eastersee en Op nij Feriene Bantegea

BANTEGA/OOSTERZEE - De toneelvereniging uit Oosterzee en Bantega heeft 2 en 9 februari heeft opgetreden in De Pomp en in café restaurant Tjeukemeer.

De eerste groep speelde een stuk over vernoemde bejaarden in ouderenhuis De Avondster. Vervolgens kwam de volgende groep ten tonele die discussieerden over een verjaardagsfeest in een ziekenhuis. Amarins de Boer deed ook mee in de rol van Joke, de voedingsassistente: ,,Het was een geweldige ervaring, en heel erg leuk om te doen. Het oefenen was ook erg grappig als er iets fout ging. De uitvoeringen gingen erg goed en ik heb genoten van deze momenten. Het applaus en de lichten die op je schijnen, de dikke laag make-up, de bos bloemen aan het einde en de berg complimentjes over hoe goed je was. Het grappigste vond ik dat ik iedereen een beetje kon verzorgen, want dat vind ik eigenlijk wel leuk, hihi!’’

Als derde en tevens laatste was er een groep jongeren die het stuk 'Het dagboek van iedereen' voordroeg, die over - de naam zegt het al - iedereen ging. Er werd gepraat met de partijen van 'iedereen' en 'niemand' en in de insta-show werd om de meeste followers gestreden. Al met al waren het gezellige avonden en na de loterij met mooie cadeaus van sponsoren die verloot werden door de toneelspelers zelf, ging iedereen weer naar huis.

Amarins en Tiemen de Boer, leden van het jeugdtoneel