Duo Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal met Tiempo Loco in Hege Fonnen

Lemmer -In de theaterzaal van De Hege Fonnen speelt het duo Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal hun voorstelling Tiempo Loco – Dwaze Tijd.

Het ’dwaze’ nieuws dat ons al geruime tijd teistert, inspireert Kraayenhof om samen met Dobal bestaande Argentijnse folklore van nieuwe composities en arrangementen te voorzien.

Heb je tijd voor het tijdloze spel van bandoneón en piano? Of heb je geen tijd te verliezen? Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal spelen met de tijd en nemen je mee naar gisteren, vandaag en morgen. Verschaf jezelf een alibi, verzin een excuus om een avond lang te onthaasten en weg te dromen bij de klanken van tongen en snaren in een duurzaam concert, voorzien van een echte Argentijnse pauze. De Argentijn zegt: ‘Laat ons vandaag leven, morgen hebben we tijd om uit te rusten en onze belastingen te betalen’. De Afrikaan zegt: ‘Jullie hebben de horloges, wij hebben de tijd’. De Noord-Europeaan zegt: ‘We hebben geen tijd te verliezen, want vandaag is morgen al gisteren’. De muziek van Juan Pablo en Carel vindt zijn oorsprong in Argentijnse, Afrikaanse en Europese harmonieën en ritmes. De mannen blijven immer zoeken naar nieuwe klanken door deze voortdurend te combineren. Hun composities reflecteren de dwaze tijd waarin we leven, waarbij we nauwelijks tijd voor elkaar en onszelf lijken te hebben en waarin ook het klimaat en het weer (‘tiempo’ in het Spaans) snel veranderen. Carel en Juan Pablo laten zich inspireren door deze thema’s in Tiempo Loco. Laat je mobieltje thuis en kom tot rust. Laat dit duo je vanuit het haastige dorp meevoeren naar de onmetelijke pampa, waar mens en dier nog alle tijd van de wereld hebben. Gun jezelf de tijd van je leven! Carel Kraayenhof kreeg bekendheid door zijn spelen tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Juan Pablo Dobal was eind vorig jaar samen met fluitist Eric Vloeimans te gast in Podium Witteman.

Carel Kraayenhof: bandoneón, componist en artistiek leider, Juan Pablo Dobal: piano. Zaterdag 2 Maart in Theater De Hege Fonnen (Lemmer) Aanvang 20:00 uur, Entree: € 22,00 inclusief pauzedrankje. www.carelkraayenhof.nl