Judo A-Zeven Bokaal voor judoka Anniek Luimstra

Leeuwarden - Judo A-Zeven organiseerde zaterdag bij sportschool De Leeuw een wedstrijd voor judoka´s om meer ervaring op te doen.

Elke judoka speelt drie wedstrijden. Anniek Luimstra (Scharnegoutum) wint de eerste twee partijen met een waza-ari en de laatste met een ippon. Op deze manier haalt Anniek de bruine battle award- Ook heeft Anniek de Judo A-Zeven Bokaal binnen gehaald, omdat ze binnenkort twaalf jaar wordt en niet meer aan de judo a-zeven bokaal kan deelnemen.

Elize van der Molen (Langweer) wint de eerste wedstrijd met een ippon. Tijdens de tweede en laatste partijen weerde ze zich kranig maar verloor de wedstrijden. Ze is bijna bij de oranje battle award. Yan Wijnsma (Lemmer) wint de eerste wedstrijd met een waza-ari en de laatste twee wedstrijden met een ippon. Met een puntentotaal van 109 punten heeft Yan de groene battle award gescoord. Hoewel Jorinde van der Vaart (Balk) goed haar best te doet verliest ze helaas twee wedstrijden, maar de laatste partij is een gelijk spel. Genoeg punten (120) heeft Jorinde voor de blauwe award. Gido Muizelaar (Heerenveen) wint de eerste wedstrijd met een ippon door op het juiste moment zijn techniek in te zetten. Helaas verliest hij de laatste wedstrijden. Gido heeft de bruine battle award gehaald.