Dit voorjaar start zevende STERKER groep

Joure/Lemmer - De zevende Sterker Groep in gemeente De Fryske Marren gaat dit voorjaar van start. Vrouwen uit de gemeente die de vijftig zijn gepasseerd kunnen zich met de groep versterken.

Samen met leeftijdsgenoten en in een ongedwongen sfeer worden onder andere workshops gegeven. Deelname aan Sterker is gratis. Er wordt alleen een bijdrage voor de koffie gevraagd. De groep komt wekelijks van 9 tot 12 uur bijeen en wordt begeleid door twee begeleiders, die zelf eerder aan een Sterker groep deelnamen. Als alle aanmeldingen binnen zijn wordt bekeken op welke ochtend en in welk dorp deze groep het beste bij elkaar kan komen, rekening houdend met ieders mogelijkheden. De eerste ochtend wordt besteed aan een uitgebreide kennismaking. In de vijf daaropvolgende ochtenden komen verschillende workshops aan bod, die vooraf door de groep zijn gekozen. Deze workshops komen voort uit de thema’s sociaal, verbaal, financieel, digitaal en gezondheid. Deskundige workshopleiders zorgen steeds voor de invulling, met ruimte voor actieve inbreng uit de groep.

Sterker is een initiatief van Bibliotheken Mar en Fean en Miks welzijn. Voor vragen of aanmelding neem contact op (liefst voor 1 maart) met Miks welzijn, 0513-414593 en vraag naar Rosalie de Konink, of per mail via rdekonink@miks-welzijn.nl. www.bmf.nl/www.miks-welzijn.nl