Geslaagde clubkampioenschappen Reddingsbrigade Lemmer

Lemmer - Reddingsbrigade Lemmer heeft op vrijdagavond 8 februari onder grote belangstelling haar jaarlijkse clubkampioenschappen in zwembad Ny Sudersé gehouden.

Bijna 100 deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën namen deel aan deze interne competitie. Het wedstrijdthema was Disney, welke terugkeerde in de wedstrijdelementen.

Voor iedere leeftijdscategorie bestond de wedstrijd uit twee onderdelen. Voor de jongere leden betekende dit met een startsprong te water en zo snel mogelijk naar de overkant zwemmen. Het tweede onderdeel bestond uit het vervoeren van een kroon op een kussen, oftewel een zwemplankje.

Voor de oudere leeftijdscategorieën werd de te zwemmen afstand steeds groter, waarbij het vervoeren van het kroontje op een kussen een terugkerend onderdeel in het Disney thema bleef. De sportieve strijd tussen de leden leverde voor elke leeftijdscategorie een eerste, tweede en derde plaats op. Voor deze winnaars was er een bronzen, zilveren of gouden medaille en voor alle deelnemers was er een oorkonde.

De eerstvolgende wedstrijd voor Reddingsbrigade Lemmer is de Jeugdmarathon in Leeuwarden op zaterdag 9 maart.