Pegasus turnsters succesvol in Makkum en Dalen

LEMMER - Bijna 60 turnsters van Pegasus kwamen dit weekend in actie tijdens turnwedstrijden in Makkum en Dalen.

In Makkum was de Lemster vereniging vertegenwoordigd met ruim 50 jonge turnsters variërend van 6 tot en met 9 jaar. Tijdens deze wedstrijden werd geturnd in, oplopend van makkelijk naar moeilijk, niveau D5 t/m niveau D2. Voor enkele meisjes was de wedstrijd in Makkum hun eerste. In niveau D5 turnde Fleure van Kesteren een prima wedstrijd met een tweede plaats bij brug en balk en derde bij sprong. Haar puntentotaal was goed voor de 4e plaats. Fardau Tuinier, niveau D4, behaalde eerste plaatsen bij brug en vloer. In de eindrangschikking werd zij knap tweede. Ook op D4 niveau wist, door stabiel zonder veel foutjes te turnen, Guusje Deschuytter de medaille voor de vierde plaats te winnen. In de laatste niveau D4 groep was het Femke Schop die met een eerste en tweede plaats op respectievelijk balk en vloer de medaille voor de vierde plaats mocht ophalen. Tijdens de laatste wedstrijd ronde kwamen de niveau D3 en D2 aan bod. Kaylee de Boer, instap D3, wist een vierde plaats te bemachtigen. Op het hoogste niveau van deze wedstrijd, D2, was de concurrentie bijzonder sterk. Voor de meeste van de turnsters uit Lemmer is dit het eerste seizoen waar op D2 niveau wordt geturnd. De resultaten van de jonge meisjes waren prima. Soms nog een enkel foutje hier en daar maar goede resultaten. Lisa Prins behaalde een derde plaats. Phiene Heeres en Mirthe Jansen werden knap tweede. Op 30 maart worden de tweede voorronden georganiseerd en zal ook de doorstroming naar de Friese kampioenschappen bekend gemaakt kunnen worden.

In Dalen kwamen de 3e divisie turnsters in actie voor hun 2e voorronde van noord Nederland ( Groningen, Friesland en Drenthe). Naast de strijd om de medailles was vooral van belang on hoog genoeg te scoren om plaatsing in de ½ finale te krijgen. Jammer genoeg kon na afloop van de wedstrijden de doorstroming nog niet bekend gemaakt worden. De resultaten van de Pegasus afvaardiging mag zeker goed genoemd worden.

De senioren in het zware C niveau turnden zoals verwacht. Soms beter, soms minder in verhouding tot de eerste voorronde. Mariska de Vries excelleerde met een eerste plaats bij het onderdeel vloer. Anniek Neve, junior niveau D, wist met tweede plaatsen bij de onderdelen balk en vloer ook het zilver te pakken in de eindrangschikking. Febe Heres, jeugd N4, liet een bijzondere vooruitgang bij vloer en balk zien. Bij deze toestellen werd een respectievelijke 1e en 2e score behaald. Ook bij het onderdeel sprong behaald zij de hoogste score. Het punten totaal van Febe was ook goed voor de tweede plaats. Jules Sprangers, jeugd niveau E, liet een sterke vooruitgang ten opzichte van de eerste voorronde zien. Bij de onderdelen balk en vloer behaalde zij de tweede plaats.

Peter Spies