Heren Pegasus presteren goed in Groningen

Groningen - In de pas geopende turnzaal werd op zaterdag 9 februari de 2e plaatsingswedstrijd voor de heren van niveau 5-11 gehouden.

Het totaal van deze wedstrijd en die van 19 januari levert een plaatsingsbewijs op voor de Noord/Oost-finale. Vier heren van Pegasus deden hier aan mee. In de ochtendwedstrijd begonnen Ruben en Niels Deinum in senior niveau 7. Beiden hadden geen goede voorbereiding gehad. Niels had last van zijn rug en Ruben was grieperig. Dat het dan niet op elk toestel goed gaat, is logisch. Ruben viel helaas uit de rek, maar zijn oefening op de brug was erg goed. Hij werd daar dan ook 2e op met een score van 11.35 punten. Ook de ringen en sprong gingen heel goed, op beide toestellen had hij ook de 2e hoogste score. Het totaal van 59.90 punten leverde hem een 10e plek op.

Tweede plaats

Niels zat niet lekker in de wedstrijd, met zelfs een val uit de brug. Rek en ringen gingen al beter, daar was hij respectievelijk 2e en 3e. Op sprong (11.40) en vloer (11.45) had hij de hoogste scores. Uiteindelijk werd hij met 62.85 punten tot zijn eigen verrassing 2e.

Gouden medaille

In junior 2 niveau 9 ging het met Jarno Pama heel goed. Hij turnde super strak. Bij voltige toucheerde hij het paard helaas, wat punten kost. Op vloer was hij 1e met 11.15 punten. Op rek was hij veruit de beste met 10.60 punten. In het klassement behaalde Jarno 63.45 punten. Hij kreeg hiervoor de gouden medaille.

Brons

In junior 1 niveau 10 liet Wesley zien dat zijn 3e plek bij de vorige wedstrijd geen toeval was. Hoewel hij strafpunten kreeg bij voltige en op sprong 5e werd, gingen de andere toestellen heel goed. 2e plaatsen behaalde hij op vloer, brug en rek. Met 10.80 punten was hij de beste in ringen. Het puntentotaal van 56.75 leverde hem weer een mooie bronzen medaille op.

De Noord/Oost-finale is op 6 april in Lemmer. De klassementen van beide wedstrijden tellen hiervoor mee. Ruben (7e), Niels (2e), Jarno (2e) en Wesley (3e) hebben zich hier alle vier voor geplaatst. Op 2 maart is de 2e plaatsingswedstrijd voor de niveaus 17-21 in Lemmer. Hier doen 14 jongens van Pegasus aan mee.

Irma Lok