Mudrun Oosterzee op 14 juli

OOSTERZEE - EasterSimmer vindt plaats op 14 juli 2018 en organiseert onder andere weer een Mudrun. Nederlands Kampioen Survival Kerst Wind gaat de Mudrun uitzetten. ,,De Mudrun is een combinatie tussen een Mudrace en een hindernisbaan, maar het is geen wedstrijd”, zegt Harm de Jong, voorzitter van EasterSimmer. ,,Het gaat erom dat je de finish haalt en een prestatie neerzet waar je trots op kan zijn.”

250 kinderen en 500 deelnemers in de categorie 12 jaar en ouder kunnen zich opgegeven voor de run. De kinderen lopen een Minions Mudrun. De categorie 12+ loopt een route van ongeveer 6 kilometer die leidt door weilanden, langs het meer en rietkragen. Onderweg nemen deelnemers een twintigtal hindernissen, beklimmen een helling van 45 graden en eindigen op het strand.

De toeschouwers kunnen het spektakel van alle kanten bekijken volgens Kerst Wind: ,,Met name de fietsers hebben het beste uitzicht. Dit is ook de veiligste manier om bij de Mudrun te kijken.”

Wind komt uit Oosterzee en is vier keer Nederlands Kampioen Survival geworden, driemaal enkel en een keer als koppel. ,,Als koppel kan de samenwerking een groot voordeel zijn. Het maakt het soms makkelijker. Maar deze Mudrun is niet zwaar. Iedereen kan dit. Je zou het zelfs wandelend kunnen doen.”