Projectontwikkeling NoordNederland

Lemmer - Projectontwikkeling NoordNederland (PONN) uit Akkrum doet er alles aan om de bouwput die achter de Wildeman ligt om te toveren tot het complex zoals het bedoeld was. Daarmee wil het bedrijf er voor zorgen dat die vreselijke bouwput verdwijnt die iedereen een doorn in het oog is, maar ook vooral een project dat al een aantal jaren negatief bekend staat weer uit het slop trekken.

Knol Beton-, Waterbouw & Heiwerken uit Akkrum en het Duitse Baugeschaft H. Woesten GmbH, met dezelfde eigenaren als PONN, waren al de partijen die voorheen de werkzaamheden voor hun rekening namen die wel zijn gedaan. Ze deden dit totdat zij hun geld niet meer kregen van Ster Projectontwikkeling BV (later Carman projectontwikkeling bv) en ze vervolgens samen met de bank het faillissement hebben aangevraagd van die firma.

Door het uitoefenen van retentierecht op de reeds uitgevoerde werkzaamheden hebben ze wel greep gehouden op de vorderingen, maar ze moesten vervolgens wel 2 jaar wachten voordat ze verdere stappen konden nemen.

Projectontwikkeling NoordNederland heeft de grond en de bouwkuip overgenomen uit het faillissement en wil nu het complex met de appartementen zelf ontwikkelen. Wanneer er gebouwd gaat worden staat volgens Haiko Akkermans namens PONN nog niet vast. “We zijn momenteel in de voorbereidingsfase, omdat we eerst heel veel zaken moesten afwachten en omdat we willen dat alles nu zo probleemloos mogelijk verloopt. Er is tenslotte genoeg gepasseerd. Daarbij komt dat de zaken pas na twee jaar aan ons zijn overgedragen. Dat is erg lang geweest, maar we zijn blij dat we nu los kunnen. Wij wilden die hele tijd wel, maar het is niet verstandig om te beginnen voordat de overdracht heeft plaatsgevonden “. Akkermans geeft aan dat beide bedrijven Woesten en Knol solide ondernemingen zijn die in Nederland en daarbuiten goed staan aangeschreven. Met de vorige eigenaren van de bouwgrond en het project hebben zij dan ook niets anders te maken dan dat ze in het verleden een forse rekening hadden te verrekenen voor de door hen uitgevoerde werkzaamheden. “We steken onze handen nu in het vuur om dit project zo snel mogelijk van de grond te krijgen. Dat is best een klus en we gaan er vanuit dat iedereen daar positief aan bijdraagt”. Voor de duidelijkheid geeft Akkermans aan dat Projectontwikkeling NoordNederland met de ontwikkeling van appartementencomplex Suderstaete los staat van Herberg De Wildeman. ,,Maar er is wel contact met eigenaar Honing uit Utrecht voor afstemming van de bouw.”