Damclub Lemmer na winst op titelkoers

LEMMER - In de eerste klasse van de Provinciale competitie kwam koploper Steenwijk op bezoek. Het verschil bedroeg slechts 1 punt, dus was er voor de Lemsters alles aangelegen om deze topper te winnen.

Het waren echter de Steenwijkers die als beste uit de starblokken kwamen, sterspeler Folkers won van Geert van der Molen en zette Steenwijk op voorsprong. Feike Muurling bracht de stand weer in evenwicht door een winnende damcombinatie tegen Van Vliet, 2-2. Doordat Peter Achterstraat zich in de opening tegen Zomer vergaloppeerde kwam Steenwijk opnieuw op voorsprong. Ditmaal was het Iepie Poepjes die met een fraaie positionele overwinning op Robbertsen de stand op 4-4 bracht.

Teamleider Hans Poepjes leek tegen Kroese een beslissende dam te hebben genomen, maar kon niet verhinderen dat zijn tegenstander ook de damlijn haalde en met de eerste remise werd de stand 5-5. Uiteindelijk moest de laatste partij tussen Joop Beetsma en Schockman de beslissende ontknoping brengen. Door een overmachtseindspel, dam met 5schijven tegen dam met 3 schijven, wist Joop de overwinning voor de club over de streep te trekken, eindstand 7-5!

Uitslagen onderlinge competitie:

Bouke van der Werff – Jan Niezen 2-0

Andries de Ruiter – Jan Visser 1-1

Jelle Jellesma – Gabe Heijboer 0-2