Woudagemaal drie dagen onder stoom

LEMMER - IJs en weder dienende brengt Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer drie dagen onder stoom. Belangstellenden zijn welkom van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 februari tussen 10.00 en 17.00 uur in. Ook deze keer zijn er speciale kinderrondleidingen.

Tijdens de draaidagen zijn er speciale kinderrondleidingen om kinderen kennis te laten maken met het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. De kinderrondleidingen starten op alle drie de dagen om 11.00 uur en om 14.00 uur. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar mogen daaraan gratis deelnemen. Het aantal plaatsen is beperkt, aanmelden kan door gewenste datum en tijdstip te mailen naar info@woudagemaal.nl.

Tickets voor de draaidagen op 26, 27 of 28 februari kunnen alvast gekocht worden via www.woudagemaal.nl/tickets. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar die zijn aangemeld voor de speciale kinderrondleidingen hoeven geen ticket te kopen.

Extra Woudabeleving

Bezoekers kunnen hun auto op de nieuwe parkeerplaats bij het Woudagemaal parkeren en meerijden met de ecoshuttle naar het gemaal. Tijdens het busritje geeft de chauffeur een toelichting.