Wildgroei aan verkiezingsborden in gemeente afgelopen

JOURE - De verkiezingsreclame voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 was op sommige plekken in de gemeente chaotisch te noemen. De hoeveelheid aan sandwichborden en driehoeksborden leverde een rommelig en soms onoverzichtelijk straatbeeld op.

Gemeente De Fryske Marren heeft daarom de beleidsregels teruggebracht in oude staat. Door een nieuwe aanpassing is het vanaf nu alleen nog mogelijk om verkiezingsposters aan te plakken op de vastgestelde plaatsen van de verkiezingsborden. In totaal zijn er 27 verkiezingsborden die, afhankelijk van de grootte van de verkiezingen, verspreid in de gemeente geplaatst kunnen worden. Hiermee is het dus niet langer toegestaan om aanhangers, spandoeken en andere reclamedragers zoals sandwichborden en driehoeksborden ten behoeve van verkiezingsreclame op gemeentelijke eigendommen aan te brengen.

In De Fryske Marren zijn voor de gecombineerde verkiezingen van 20 maart in totaal dertien locaties, met dubbele verkiezingsborden, aangewezen waar reclame gemaakt kan worden.