Volledig podium bezet door Pegasus jongens

Stiens -De eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus 21-17 is dit weekend in Stiens gehouden. Er deden wel 14 jongens van Pegasus aan mee.

Niveau 21

In niveau 21 hadden Thijs de Jonge, Daley Wever, Ynte Wesselius en Giovanni de Vries hun allereerste wedstrijd. Wat was het spannend en wat deden ze het goed. Ze turnden heel erg netjes. Al was de concentratie bij de laatste toestellen wat minder, waardoor de vloer niet helemaal vlekkeloos ging. Bij de Benjamins haalde Daley de hoogste scores op rek en brug. Hij werd in het eindklassement derde met 107,10 punten. Thijs had de hoogste score op sprong en werd uiteindelijk tweede met 107,55 punten. Bij de categorie instap werd Giovanni vierde met 102,20 punten en Ynte kreeg de bronzen medaille met 104,45 punten.

Niveau 17

Bij de jeugd niveau 17 deed Tiemen van der Meer het heel erg goed. Hij turnde heel erg netjes en dat was ook te zien aan de scores. Op vloer, voltige en ringen had hij de hoogste scores. Bij de sprong had hij pas de avond voor de wedstrijd geoefend met springplank in plaats van de plankoline, maar ondanks dat ging ook dit toestel heel goed. In het eindklassement behaalde Tiemen 106,95 punten. Dik 2 punten meer dan de rest en hij kreeg dan ook de gouden medaille.

Niveau 20

Bij Benjamin niveau 20 liet Angelos Tsafkas zien dat ook hij heel erg netjes kan turnen. Derde op de brug en op alle andere toestellen de hoogste score. Op sprong kreeg hij zelfs 19,60 punten. Met een totaalscore van 109,05 punten was hij dan ook verreweg de beste en dus kreeg ook Angelos de gouden medaille omgehangen. In instap niveau 20 was het veel spannender. Pelle wil nog wel eens te snel, maar vandaag ging het heel rustig en netjes. Hij had de hoogste score op brug en met een totaal van 107,50 werd Pelle derde. Douwe turnde netjes en constant en werd met 109,70 punten eerste in deze categorie.

Pupil niveau 19

Bij pupil niveau 19 maakten Bertus Gerrit Dijkstra, Jordy Artz en Max van Hettema het onderling heel erg spannend. Max kreeg de meeste punten bij de rek, Jordy behaalde de hoogste score op de vloer en in de ringen en Bertus was de beste bij voltige, sprong en brug. In het klassement werd Max derde met 107,60 punten, Jordy tweede met een totaalscore van 108,65 punten en Bertus eerste met 109,75 punten. Het hele podium werd bezet door Pegasus, wat een prachtig gezicht.

Pupil niveau 17

Almar Zwerver turnde in de categorie pupil niveau 17. Het ging bij hem weer een stuk beter dan vorig jaar, het wordt steeds netter. Dat was vooral op rek te zien. Helaas had hij daar vijf zwaaien in plaats van vier en dat werd bestraft met een punt aftrek. Het totaal van 101,30 punten leverde Almar een achtste plek op.

Pupil niveau 18

Als laatsten waren de pupillen niveau 18 aan de beurt. Sydo de Jong begint steeds netter te turnen. Hij kwam bij de lage sprong naast de mat uit en kreeg daar aftrek voor. Hij haalde de vierde score op voltige met 18,30 punten. Met het totale puntenaantal van 100,60 werd Sydo achtste. Stan de Jong behaalde de hoogste score op de vloer, ondanks dat zijn handstand veel beter zou kunnen. Met zijn puntentotaal van 107,25 werd Stan vijfde.

10 medailles

Met tien medailles kwam Pegasus terug naar Lemmer. De tweede plaatsingswedstrijd van niveau 21-17 is op 2 maart in Lemmer. Op 9 februari is de tweede wedstrijd voor de heren niveau 16-5 in Groningen.

Irma Lok