Bemazzelde overwinning koploper Damclub Lemmer

LEMMER - In de onderlinge competitie herstelde koploper Hans Poepjes zich enigszins van zijn verrassende nederlaag van vorige week, door een bliksemoverwinning op Geert van der Molen.

Het enigszins is hier wel op zijn plaats om dat Hans hulp van buitenaf kreeg , namelijk van “Vrouwe Fortuna”. Al in de openingsfase werd Geert getroffen door een zeldzame vlaag van damblindheid , die hem in een kansloze positie bracht, waardoor Hans feitelijk de overwinning in de schoot geworpen kreeg.

Zwaantje van der Werff speelde onvervaard tegen de goed op dreef zijnde Jan Niezen en haalde op fraaie wijze een dam maar moest met lede ogen toezien dat Jan even later de dam gewoon weer van haar afpakte. Dit gebeurde overigens wel op reglementaire wijze, namelijk al dammend! Daarna werd de vrede getekend en de punten gedeeld.

Willem Akkerman had het moeilijk tegen Bouke van der Werff en kwam in het eindspel een schijf achter, waardoor zijn ongeslagen status aan een zijden draadje hing. Met hangen en wurgen wist hij toch nog het vege lijf te redden. Iepie Poepjes en Feike Muurling maakten er een galavoorstelling van en bouwden allebei een mooie stand op het bord. Onder hevige tijdsdruk bezweek Feike door een foutieve dubbele afruil en ging Iepie er met de volle winst vandoor.

Overige uitslagen:

Gabe Heijboer – Barteld Kortstra 1-1

Jelle Jellesma – Andries de Ruiter 1-1