Urnenmuur begraafplaats Lemmer wordt opgeknapt

LEMMER - De urnenmuur op de nieuwe begraafplaats in Lemmer wordt vanaf 1 april opgeknapt. Gemeente De Fryske Marren vervangt een aantal urnenbakken omdat die zijn beschadigd.

Naar verwachting gaan de werkzaamheden drie weken duren. In deze periode zijn deze urnengraven beperkt toegankelijk voor bezoekers. Het gaat om de eerste 30 urnenbakken die geplaatst zijn. Deze worden gefaseerd vervangen. Voor het vervangen van de urnenbakken in de urnenwand vraagt de gemeente de rechthebbenden eerst om hun toestemming.

Tijdens de werkzaamheden maken de begraafplaatsmedewerkers eerst de grafstenen los van de urnenbakken om deze later te kunnen bevestigen aan de nieuwe urnenbakken. Tijdens het vervangen van de urnenbakken, is het nodig om zowel de urnen als grafstenen tijdelijk een andere plek te geven om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De urnen worden daarom gelabeld op naam en tijdelijk opgeslagen in de beheerdersruimte op de begraafplaats.

Het is de bedoeling dat onze begraafplaatsmedewerkers de urnen en grafstenen gefaseerd, per vier à vijf urnen, opslaan. Vervolgens vervangt een bouwbedrijf de urnenbakken. De urnen worden daarna weer teruggeplaatst waarbij de grafsteen weer aan de nieuwe urnenbak wordt bevestigd.