Drie medailles voor Pegasus heren

Joure - De eerste turnwedstrijd voor de heren van niveau 5 tot en met 11 van district Noord waren afgelopen zaterdag in Joure. Vier heren van Pegasus deden hier aan mee.

Al vroeg op de dag mochten de gebroeders Deinum zich melden voor hun wedstrijd in senior niveau 7. Alle oefeningen gingen verrassend goed, volgens de heren. Ruben eindigde zijn oefening in de brug met een hele mooie hoeksalto. Niels deed voor het eerst een goede streksalto als afsprong uit de rek.

Bij voltige toucheerden ze allebei het paard, maar sprong ging heel erg goed, net als vloer. Op rek haalden de heren de twee hoogste scores. In de ringen behaalde Niels de hoogste score van 10.70, terwijl Ruben daar 3e op werd met 10.20 punten. In het klassement werd Ruben 5e en Niels mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Daarna mocht Jarno Pama in junior 2 niveau 9 turnen. Ondanks dat hij al een paar dagen niet erg fit was, ging het heel goed. Hij was netjes aan het turnen en dat was te zien aan de hoogste score op de vloer. Ook op voltige kreeg hij de meeste punten, ondanks de 0.3 strafpunten vanwege te weinig elementen. Het klassement was heel spannend, de heren zaten heel dicht bij elkaar qua punten. Jarno werd heel netjes 2e met 62.40 punten.

Als laatste kwam Wesley Wiggers in junior 1 niveau 10 in actie. Vanwege autopech was hij bijna te laat, hij kwam lopend vanaf de snelweg. Niet echt een goede voorbereiding, maar hij turnde netjes en werd op vloer en in de ringen 2e. De rek ging heel goed en dat bleek ook uit de score. Met 10.20 was hij daar de beste. Deze resultaten leverden hem een 3e plek op in het klassement met 58.60 punten.

De heren hebben hun tweede plaatsingswedstrijd op 2 februari. De jongere heren van Pegasus hebben zaterdag 26 januari hun 1e wedstrijd in Stiens.

Verslag: Irma Lok