Schaakclub Lemmer | Ronde 17

LEMMER - Het was weer een mooie schaakavond met veel strijd op de borden. Met als resultaat dat er veel stukken werden weggegeven.

Jan Holtrop tegen Durk vd Werf; tot het middenspel was het een strijd over en weer, tot Durk een stuk verloor en toen was de strijd gestreden, Durk gaf.

Leon vd Elshout tegen Adri vd Elshout; een strijd tussen vader en zoon. Adri bood halverwege remise aan maar daar ging Leon niet op in en schaakte door. Ook Adri zag een zet over het hoofd en verloor een vol stuk en gaf de partij op.

Dick van Kolfschoten tegen Nico Nuijen was de langste partij van de avond. Het Boedapestgambiet werd niet aangenomen door Dick en een strijd ontstond in het centrum. Het leek een hele tijd op remise, maar toen er het een en ander werd afgeruild, kwam er een vork en verloor Dick een kwaliteit. Maar Dick verkocht zijn huid duur en vocht door.

Dick had tijdwinst; zijn klok stond nog op 24 minuten en die van Nico op 6 minuten. Maar doordat er steeds meer stukken van het bord verdwenen, werd het makkelijker voor Nico en toen Dick zijn paard inzette, gaf hij de partij op.

Thomas Thijseling tegen B Holtrop was een mooie strijd over en weer en aan het eind werd er besloten voor remise.

Laurens Ringnalda tegen Gatze Visser was de laatste weggeefpartij. Dit keer was Gatze de klos die een stuk weggaf en daarmee de partij.

Uitslag op een rijtje:

1 J.M.Holtrop - D.v.d.Werf 1-0

2 L.A.v.d.Elshout - A.A.v.d.Elshout 1-0

3 D.v.Kolfschoten - N.Nuyen 0-1

4 Th.Thijsseling - B.R.Holtrop ½-½

5 L.Ringnalda - G.Visser 1-0