Pegasus meisjes zetten mooie wedstrijd neer in Lemmer

LEMMER - De pupillen en jeugd meisjes (9 tot 11 jaar) waren zaterdag aan de beurt om te laten zien wat ze dit seizoen geleerd hebben.

Deze wedstrijd was een thuiswedstrijd voor de Pegasus meisjes, de vereniging had de organisatie in handen. Dit was de eerste van twee plaatsingswedstrijden. Op deze dag gaat het om de dag prijzen, maar tellen de cijfers ook al mee voor plaatsing voor het Fries Kampioenschap.

Pupil 1 D3 en D4 meisjes

De dag begon met de pupil 1 D3 en D4 meisjes. Deze groep is zo groot dat zij over 2 wedstrijd rondes verdeeld werden. De zenuwen voor deze wedstrijd maakte al snel plaats voor gegiebel en veel gelach. Hier en daar werden wat kleine foutjes gemaakt of oefeningen spontaan verzonnen en veranderd. Dit alles mocht echter de pret niet drukken. De turnsters hebben met veel plezier geturnd, echter was de concurrentie te sterk om hier medailles te behalen.

Pupil 2 D4 en D3

In de derde ronde kwamen de pupil 2 D4 en D3 meisjes in actie. Een jaar ouder en al iets meer wedstrijd ervaring. Ronde 4 was voor de jeugd D3 en de selectie meisjes, pupil 2 D2. Mila, die voor het eerst op niveau D3 uit kwam turnde een heel sterke wedstrijd en eindigde helaas net naast het podium. Bij de selectie meisjes op niveau D2 was het een spannende strijd met hele mooie resultaten, Mikki Stam pakte het Brons en Femke Kuipers zilver.

Jeugd D2 en de pupil 1 D2

Ronde 5 waren dan eindelijk de jeugd D2 en de pupil 1 D2 meisjes aan de beurt. Pupil1 D2 had weinig concurrentie, het werd een onderlinge wedstrijd na een afmelding van een andere vereniging. Na een mooie wedstrijd greep Julia Akkerman het goud, Rosanne Haringsma het zilver en Ilse Ruiter de bronzen plak.

Zaterdag 9 maart is de tweede plaatsingswedstrijd wederom in Lemmer. Dan zal ook bekend worden wie zich plaatsen voor het Fries Kampioenschap waar de besten uit de 4 Friese rayons gaan strijden om de titel.