Dammer Akkerman overklast koploper Poepjes

LEMMER - De verrassingen waren niet van de lucht tijdens de afgelopen speelronde bij Damclub Lemmer.

De grootste verrassing zonder twijfel was de spectaculaire overwinning van Willem Akkerman op koploper Hans Poepjes. In een enerverend en tijdrovend duel besliste Willem de partij met een uitgekiende damcombinatie en is nu nog de enige ongeslagen speler in de competitie.

Ook Jan Niezen is het nieuwe jaar uitstekend begonnen, na zijn overwinning vorige week op Jaap Oosterdijk, bracht hij dit keer Iepie Poepjes met gedurfd spel aan de rand van de nederlaag. In een spannend eindspel met 1 schijf achterstand toonde Iepie haar klasse en dwong alsnog een remise af.

Jan Visser was in zijn partij tegen Joop Beetsma ook hard op weg om furore te maken, echter toen Joop achter 2 schijven liep richting dam, counterde Jan met een tegenaanval door middel van een “plakker” die weliswaar de dam onschadelijk maakte maar ook schijfverlies kostte, waarvan Joop optimaal profiteerde. De routiniers Geert van der Molen en Bouke van der Werff gingen lange tijd gelijk op in een mooi positioneel duel met als inzet de verovering van het centrum. Geert vond als eerste een opening en brak door naar dam en pakte de volle winst.

Overige uitslagen onderlinge competitie

Barteld Kortstra – Zwaantje van der Werff 1-1

Marjan Rutgers – Gabe Heijboer 1-1

Andries de Ruiter – Jaap Oosterdijk 0-2